Szigeteljünk tudatosan

A növekvő energiaárak miatt egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az energetikai fejlesztések, felújítások az építőiparban. Európa összes energia felhasználásának 40%-át az épületek veszik igénybe, és ennek az energiának a ~2/3 részét a kisebb lakóépületek használják fel. Ezért úgy gondoljuk, hogy egy energiatudatosabb, szebb jövőhöz sok kis lépés is elevezethet.

Egy energetikai felújításnak az első (és talán a legfontosabb) lépése az épület külső felületének a hőszigetelése. Tippeljen, Ön szerint hány %-át veszíti el a felfűtött melegnek egy korszerűtlen lakóház? 30-50% veszíti el a melegnek a rosszul szigetelt, öreg nyílászárókkal rendelkező otthona! Amennyiben ezt elfogadhatónak tartja, ne is olvasson tovább! A Szigeteléstipp nem Önnek szóló weboldal, mert mi ötleteket, megoldásokat fogunk adni, hogy hogyan tudja másra költeni a pénzét, mint az energiaszámlákra.

Alapanyagok:

A piaci igények szerint a legtöbb hirdetés a kedvezőbb árakra hívja fel a figyelmet. Sok esetben ezt úgy érik el, hogy nem a gyártó által javasolt anyagmennyiséget kalkulálják az árba, vagy nem egy bevizsgált rendszert használnak, hanem több helyről összeválogatott anyagokat. Így kedvező árat tudnak biztosítani, ám a szigetelési rendszer így elveszti garanciáját, és az anyagok 100%-os összedolgozása sem biztosított.

Kivitelezés:

A Szigeteléstipp alapelvei szerint egy családi ház is érdemel annyi odafigyelést és szakmai felkészültséget, mint egy nagyobb beruházás. Hiszen egy tökéletes kivitelezésnél legalább olyan fontos egy szakszerű kivitelező, mint a kiváló alapanyagok használata. Ezért nagy gondot fordítunk a kollégák szakmai továbbképzésére, legyen szó energetikai továbbképzésről, vagy új szigetelési alapanyagok részletes ismeretéről.

Mit tegyek, hogy a legjobb döntést hozzam?

Első lépés mindenképp egy műszaki felmérés, melyben komplexen vizsgáljuk magát az épületet. A nagyobb energia megtakarítás érdekében érdemes egyként kezelni a szigetelést, a nyílászárók cseréjével, esetleg egy napelemes rendszer kiépítésével. A következő fázisban szakértőink tanácsaival és a gyártók javaslatával a megrendelő igényeinek összehangolása közösen történik. Így a legjobb megoldást ajánlunk ügyfeleinknek, hiszen „legjobb ügyfél az elégedett ügyfél.”

Ez jól hangzik, de mennyibe fog ez nekem kerülni?

Műszaki felmérésért, és tanácsadásért nem kérünk pénzt! Célunk, hogy megbízzon szakértelmünkben és hozzáállásunkban.

A harmadik lépés csupán Önön múlik.

Comments are closed.