Ha hőszigetelünk, azt okosan tegyük!

2012. január 1-től épült házaknak, kötelező energetikai tanúsítvánnyal rendelkeznie. Minél kevesebb egy ház energiaigénye, annál jobb besorolást kap az ingatlan. A legjobb értéket elsősorban az otthonunk hőszigetelésével érhetjük el. Tehát, minél jobb és átgondoltabb egy házon a hőszigetelés, annál kevesebbet számlát kell később befizetnünk, és még a környezetvédelemért is tettünk.

Tudta, hogy az Európai Unióban az „átlagépületek” felelősek legnagyobb mértékben az energiafelhasználásért? Az összes elfogyasztott energiának az épületek 42%-át, a közlekedés 30%-át, az ipar pedig 28%-át használja!

Az ideális homlokzati hőszigetelés télen melegen tartja otthonát, nyáron pedig kellemes komfortérzetet adhat klíma használata nélkül is.

Mire kell figyelnem egy hőszigetelő anyag megrendelésénél?

-        Gondolkodjunk rendszerben!

Kerüljük a „kevert” rendszereket! Lehet, hogy első körben olcsóbbnak tűnik, de hosszú távon kifizetődőbb egy rendszert alkalmazni. Összeválogatott rendszernél nem biztos, hogy az anyagok együtt tudnak dolgozni, és a garancia sem érvényesíthető ebben az esetben.

-        Kérje szakembereink tanácsát!

Gyártó ajánlásaink biztosítékot adhatnak arra, hogy a lehető legjobb megoldást kínáljuk Önnek. Hiszen ha pénzt áldoz felújításra, akkor megfelelő legyen a kivitelezés is.

-        Kérjen tőlünk színmintát!

Döntsön biztonságban, és így nem lesz később csalódott, hogy nem pont ezt az árnyalatot képzelte el. Gondolja át, az Ön otthonán is jól mutatna-e az a szín, melyet a színkártyán, színmintán megfelelőnek tartott. Ha abszolút nem tud dönteni, minimális felárért kikeverünk Önnek több próbaszínt, melyet egy kis részen kipróbálunk az Ön homlokzatán.

-        Tartsuk be a várakozási időt a kivitelezés során!

Nyilván mindenki azt szeretné, hogy minél előbb kész legyen a kivitelezés. Azonban nem minden esetben működik egyben a „gyorsan és jól” kivitelezés! A rendszer használatánál vannak várakozási idők, melyeket mindenképp érdemes betartani. Például a ragasztónak van egy kötési, száradási ideje, melyet meg kell várni a kivitelezés következő folyamata előtt.

-        Nem érdemes a szigetelés vastagságán spórolni!

A teljes rendszer árához képest elhanyagolható pár cm szigetelési vastagság különbsége mivel a ragasztó, dübel, üvegszövet háló, alapozó, színvakolat,élvédő..stb ugyanúgy költségbe kerül. Vastagabb hőszigetelő rendszer ezért hosszútávon sokkal jobban megéri mivel így a fűtésszámlán többet tud megspórolni!

-        Ügyeljen a részletekre!

Kivitelező csapatunk csak a legjobb a gyártók által javasolt kiegészítőket használja. Sajnos sok olyan esetről hallottunk már ahol pár  ezer forint megspórolása miatt később a tulajdonos problémákba ütközött. Olcsóbb, nem szigeteléshez használt élvédő később berozsdásodott, amit sok bosszúság árán lehet csak kijavítani.

Hogyan kerülhetem el ezeket az apró hibákat?

Hívjon minket, és Önnek később nem lesz más dolga, mint élvezni otthonában nyáron a kellemes hűvösséget, télen pedig a meleget és nyugodtan várhatja az alacsonyabb energiaszámláit!

 

 

Comments are closed.