Energetika

ENERGETIKAI FELMÉRÉS ÉS TANÚSÍTÁS

2012. január 1-étől, Magyarország valamennyi ingatlanára kötelező úgynevezett „Hiteles Energetikai Tanúsítvány” készítése, néhány kivételtől eltekintve. A tanúsítás alapja, a 176/2008 (VI.30) Kormány rendelet.

A rendeletben foglaltak teljes körű alkalmazása 2012.01.01-től kötelező. 2013. január 9-étől, az adásvételi szerződésben fel kell tüntetni a Tanúsítványazonosító számát az úgynevezett HET-számot. A számítások elvégzése, csak az ingatlan műszaki felmérését követően, várható el tisztességes mérnöki pontossággal, a 7/2006TNM rendelet előírásainak megfelelően.

A tanúsítvány arról tájékoztat, hogy az adott épületeknek a műszaki állapota (szigetelése, fűtési rendszere, hőveszteségei) alapján mekkora lesz az éves várható energiafogyasztása. Az energiafogyasztás alapján a tanúsítvány egy skálán energetikai osztályokba sorolja az ingatlanokat. A skála a legkedvezőbb „A+” kategóriától a legkedvezőtlenebb „I” kategóriáig terjed. A „C” kategória az, amelyik éppen megfelel a jogszabályban rögzített energetikai követelményeknek. Ezt a követelményértéket a 7/2006 TNM rendelet határozza meg. Ha a lakásunk üzemeltetéséhez, azaz a fűtéshez, hűtéshez, vízmelegítéshez több energiára van szükség, mint amit az aktuális műszaki követelmények előírnak, akkor „C” kategória alá kerül az ingatlanunk, ha kevesebbre, akkor „A+”, „A” vagy „B” kategóriát kaphat. Maga a címke a háztartási gépek energiafogyasztását jelző címkére hasonlít.

Társasházak esetén, tekintettel arra, hogy az elsődleges tanúsítás-kötelezett, maga az épület, a panel szerkezetű társasházakat, együttműködési megállapodás keretei között költségmentesen elvégezzük. A nem panel épületek esetén, annak mérete és bonyolultságának függvényében 30- és 250 ezer forint +ÁFA díj mellett végezzük el a tanúsítást. Együttműködési szerződés keretei között, amiben nemcsak a tanúsítót kötelező műszaki tanácsadás feltételeit biztosítjuk, hanem a tanúsítási díj megfizetésére 12 havi részletfizetést biztosítunk.

Energetikus kollégánk nem csak tanúsítvány kiállításában tud segíteni, hanem a felújítás tervezésében is szakszerű tanácsokkal  tudja Önt ellátni!

KERESSE INGYENES SZAKTANÁCSADÓINKAT A HÉT BÁRMELY NAPJÁN

9.00 – 19.00 ÓRA KÖZÖTT

 

Németh Tamás
Tel.: +36 30/ 429 6430
E-mail: info@szigetelestipp.hu

Nagy Gergely
Tel.: +36 30/ 747 0322
E-mail: info@szigetelestipp.hu