A kőzetgyapot hőszigetelés előnyei

Korábbi cikkeinkből már olvashatta, hogy az épületek külső és belső hőszigetelése hosszú távú pénzbefektetés a környezettudatos tulajdonosok számára. Mivel a háztartások energiaigénye jelentős, kb. 60-80%-a csupán a lakás fűtésére és hűtésére megy el, az energiaköltségek évről évre nőnek. Vagyis azon kívül, hogy a hőszigetelés nélküli házak minősége gyorsabban romlik, a penészesedés és vizesedés hamar kialakul, a tulajdonosok jóval magasabb fűtésszámlát kénytelenek kifizetni feleslegesen.

Fontos szempont a megtervezésnél, hogy milyen alapanyagból készüljön az épület szigetelése. Mivel a lakástulajdonosok számára elsődleges a jó minőségű szigetelőanyag, amivel költségeket és energiát spórolhat meg, lényeges szempont az is, hogy a szigetelőanyag hosszú távon megőrizze eredeti állapotát. Erre kitűnő példa a kőzetgyapot, melynek élettartama több mint 50 év is lehet. Ha a ház minősége javul egy ilyen típusú felújítás után, energiaköltsége akár 70%-al csökkenhet. A lakás belső falfelületei felmelegszenek és az állandó hőmérséklet miatt az épület lassabban hűl ki.

Mi a kőzetgyapot kedvező tulajdonságai?
 1. Természetes alapanyag

A kőzetgyapotot vulkanikus eredetű bazaltkő megolvasztásával állítják elő. Mivel teljesen természetes, újrahasznosított alapanyag, kiváló minősége és kedvező tulajdonságai miatt keresett a vásárlók körében. Felhasználása, szállítása és kezelése könnyű.

 1. Kitűnő hőszigetelő

Azon kívül, hogy nem károsítja a környezetet, kitűnő hőszigetelő, amely elsődleges szempont egy szigetelendő háznál.

 1. Kiváló hangszigetelő

Szálas szerkezete miatt a kőzetgyapot kiváló hangszigetelő anyag, így akár az épület közbenső falainak szigetelésére is alkalmas.

 1. Páraáteresztő

Légáteresztő tulajdonság miatt úgy is mondhatjuk, hogy a homlokzat lélegzik.Nyílt pórusú szerkezete miatt a vízpára szinte akadálytalanul haladhat a szigetelésben, ezért nem képez a szerkezeten páragátat. Ezáltal biztosítani tudja a lakókörnyezetben keletkezett nedvesség eltávozását otthonából, így elkerülhető a házban kialakuló penészesedés, a penészgombák spóráinak elszaporodása.

 1. Nincs hőmozgás

Polisztirol lapoknál felléphet matraceffektus, ami az anyag hőmozgásának a következménye, ez a kőzetgyapot lapoknál nem áll fent. Így nyugodtak lehetünk, hogy szigetelésünk vakolatát az előbb említett hatás nem roncsolja az idő múlásával sem.

 1. Kiváló mechanikai tulajdonságú

Mechanikai hatásoknak ellenálló tulajdonsága miatt sokrétűen alkalmazható például padlásfödémek, lábazatok és lépés-hang szigeteléshez is.

 1. Öregedésálló, nem zsugorodik

Szerkezeti,- és természetes tulajdonságainak köszönhetően nem kell attól tartanunk, hogy az idő múlásával a szigetelésünk vastagsága zsugorodni kezd. Ezeknek a tulajdonságoknak köszönhetően bátran mondhatjuk, hogy a kőzetgyapot szigetelés akár 50 év múlva is változatlan szigetelési tulajdonságokkal fog rendelkezni.

 1. Gombák, rovarok, rágcsálók nem károsítják

Ha attól tartanánk, hogy a téli időszakban megjelenő kistestű rágcsálók vagy bogarak károsíthatják a szigetelő anyagot, ettől sem kell félnünk, hiszen a kőzetgyapot ennek is ellenáll.

 1. Teljes keresztmetszetében víztaszító

Víztaszító tulajdonságai miatt nem kell attól tartanunk, hogy bármi módon károsítja a szigetelésünket például a felverődő esővíz. Ez a tulajdonsága is hozzásegíti a szigetelést a hosszú élettartamhoz.

 1. Nem éghető, 1000 °C-nak is ellenáll

Semmi sem olyan fontos, mint az élet védelme. Ezért a tűzbiztonság kiemelten fontos minden épületnél.A kőzetgyapot hőszigetelő lemezek a legmagasabb szintű, A1 nem éghetőségi besorolásúak, füstöt nem fejlesztenek, ezért védik otthonainkat, szeretteinket, s tűzvédelmi szempontból korlátozás nélkül beépíthetők, még menekülési útvonalak mentén is. Ezért több szintes épületnél a SZIGETELÉTIPP csapata csak úgy vállalja el a kivitelezési munkát, ha legalább az ablakkávákat (ami több szintes épületnél a tűz terjedésének iránya lehet) kőzetgyapot szigeteléssel boríthatja be.

Mit érdemes kőzetgyapot-hőszigeteléssel ellátni?

Első sorban fa,- fémszerkezet vázas épületek külső homlokzatszigeteléséhez, vagy téglából, betonból és gipszből készült falazat szigeteléséhez használják. A kőzetgyapot számos pozitív tulajdonsága miatt azonban nem csak a homlokzat vagy a tető szigetelésére alkalmas anyag. A házak belső tereiben is felhasználható, és megakadályozza a tűz terjedését. A kőzetgyapottal szigetelhetjük házunk tetőterét, a padlásfödémet vagy akár a padlót is. Ezen kívül alkalmazhatjuk kazán és fűtési vezetékeken, csöveken.

Hogyan tudok árajánlatot kérni az otthonom kőzetgyapottal történő szakszerű kivitelezésére?

Természetesen hívja szakembereinket, akik ingyenes tanácsadás keretein belül személyre szabott ajánlatot tudnak Önnek adni otthona szakszerű kőzetgyapot szigetelésére.

Tel.:+3630/429-6430

email: info@szigetelestipp.hu

1 Response

 1. Your comment*